Live While We're Young
Welcome!!
Trenutno se nalazite na prvom hrvatskom forumu o Hello Kitty i modi! Registrirajte se te upoznajte najbolju forumsku ekipu,pridružite se u raspravama o modi i Hello Kitty. No,na ovom forumu možete razgovarati o drugim aktualnim temama osim o HK i modi! Vaši najdraži glazbenici,glumci,serije,filmovi - sve se to nalazi u našem Fun corneru. Zato,registrirajte se na forum,jer ćete vaše iskustvo na našem forumu pamtiti još dugo,dugo vremena.
Uživajte!
Vaš Admin & Mod TEAM

Savitljivo računalo je budućnost mobitela i tableta

View previous topic View next topic Go down

Savitljivo računalo je budućnost mobitela i tableta

Post by Elheonor* on Fri May 06, 2011 8:08 pm

Dok na tržišta svakodnevno izlaze sve tanji i tanji mobiteli, znanstvenici na kanadskom Sveučilištu Queen kreirali su uređaj koji je značajno tanji od svega što smo dosad vidjeli.

Prema riječima tvorca novog PaperPhonea dr. Roela Vertegaa, koji bi se najbolje mogao opisati kao "savitljivi iPhone", za pet godina sve će sličiti na ovu tehnologiju.

Naime, PaperPhone može sve što i većina tzv. pametnih telefona (smartphones) danas na tržištu: telefonirati, slati i primati poruke, svirati glazbu ili prikazivati e-knjige, piše TechEye.

Gadget aktivira različite funkcije kada se savije ili preklopi na uglovima sa strane.

"Ovo računalo izgleda i operira poput malog lista interaktivnog papira", objasnio je dr. Roel Vertegaal.

Svega nekoliko milimetara tanak prototip je napravljen na bazi iste tehnologije (e-tinta) koja se može pronaći i u Amazonovom e-book čitaču, a 'touchscreen' zaslon uz pomoć osjetljivih senzora može interpretirati crteže i tekst koji pišete po njemu.

Dr. Vertegaal smatra da će ova tehnologija značajno smanjiti "papirpologiju" s kojom danas imamo posla u uredima.

"Ured bez papira je već ovdje. Sve će biti pohranjeno digitalno te ćete moći slagati ova računala jedno na drugo baš kao i listove papira ili ih razbacati po svome radnom stolu", rekao je on.

Ovo svakako nije prvi primjer e-papira, ali je zanimljiv pokazatelj kako bi mobiteli i tableti jednom mogli izgledati u budućnosti.

avatar
Elheonor*
Administratorica
Administratorica

Broj postova : 7010
Join date : 2009-09-22
Age : 17
Lokacija : Iza tebe ♥

View user profile http://livewhilewereyoung.omgforum.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum